Menu

Bourgondisch genieten in Den Bosch

Zeven dagen per week Bourgondisch genieten in de Korte Putstraat van Den Bosch. Bekijk hieronder onze heerlijke gerechten die de chef-kok met veel plezier voor u bereidt. Heeft u speciale wensen of wilt u buiten onze openingstijden reserveren? Neem dan contact op, dan bespreken we samen alle mogelijkheden. Bekijk hieronder onze high tea, brunchkaart, lunchkaart, dinerkaart of de uitgebreide tapas gerechten.

High Tea

Binnenkort een hoop bij te kletsen? Kies dan voor onze High Tea met zowel zoetigheid als hartige hapjes. Bij binnenkomt ontvangt u als welkomstdrankje een glaasje Prosecco of een verse jus d’Orange. Daarnaast krijgt u natuurlijk onbeperkt thee naar keuze of eventueel koffie.

Op de tafel presenteren wij voor u:

Zoet:
Koekjes
Petit fours (Marsepein zoetig cakeje gevuld met jam)
Brownies
Mini clubsandwich
Gevulde éclairs (Bananen soesjes)
Scones met clotted cream en jam

Hartig:
Kleine quiches
Mini pasteitjes
Mini worstenbroodjes
Diverse belegde Bruschetta’s (vlees, vis en vegetarisch)

De prijs voor de High Tea bij Bosch Kwartiertje bedraagt € 24,50 per persoon voor 2 uur.
Graag uiterlijk 24 uur van tevoren reserveren.

Menu, menukaart Bosch Kwartiertje

Brunch

Brunchen is intiem, met uw eigen gezelschap genieten van ontbijt- en lunchgerechten. Daarom geen buffet meer, maar een brunch (Petit) op uw eigen tafel. Bij binnenkomst ontvangt u een glas verse jus d´Orange, daarna wordt er een kopje soep geserveerd. Aansluitend kunt u heerlijk genieten van een uitgebreide brunch op uw eigen tafel.

Deze bestaat uit:
Een bordje jonge kaas en Old-Amsterdammer kaas
Een etagère met carpaccio, diverse vlees en een seizoensalade
Een salade met koude vissoorten
Croissant, luxe harde broodjes en boterhammen
Diverse zoetwaren en botertjes

Als warm gedeelte:
Scampi’s gegaard in knoflookolie
Spaanse gehaktballetjes
Gekookte eitjes in de schaal
Boeuf bourguignon
Aardappelkroketjes en gebakken krieltjes

We sluiten de brunch af, met een ‘Petit’ dessert.
De prijs voor de Petit Brunch bedraagt € 22,50 per persoon (minimaal 4 personen). Voor kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen van 4 t/m 9 jaar genieten 50% korting. Uiterlijk 24 uur van tevoren reserveren.

Lunch

Lunchen kan bij ons van woensdag tot en met zaterdag van 11:30 tot 16:30 uur en op zondag vanaf 12:30 tot 16:30 uur (maandag en dinsdag op aanvraag mogelijk). Dit kan zowel binnen als buiten. Bij ons kunt u terecht voor zowel een zakelijke afspraak als voor privé met kleine of grote groep.

Lunchen

LUNCHEN IS BIJ ONS MOGELIJK TOT: 16.30UUR
  • Mosterdsoep
    € 5,50
  • Tomatensoep
    € 5,00
    Tomatensoep met een scheutje room
  • Tosti ham-kaas 
    € 4,50
  • Tosti kaas 
    € 4,00
  • Tosti Hawaii
    € 5,00
  • Salade zalm
    € 9,50
    Salade van gerookte zalm, kappertjes,bieslook en stokbrood
  • Salade geitenkaas
    € 8,50
    Salade van geitenkaas met stokbrood
  • Hollandse Biefstuk
    € 17,50
    Kogelbiefstuk met peperroomsaus (180gr.) met frietjes
    Aanrader
  • Huis gemarineerde saté
    € 17,00
    Saté van de varkenshaas met pindasaus (180gr.) met frietjes
  • Stokbroodjes carpaccio
    € 9,00
    Stokbroodje carpaccio, Old A’dam, spekjes, geroosterde zaden en pesto dressing (Keuze uit wit of bruin)
  • Stokbroodje Old Amsterdam
    € 7,50
    Stokbroodje Old Amsterdam en salade (Keuze uit wit of bruin)
  • Stokbroodje jonge kaas
    € 6,00
    Stokbroodje jonge kaas en salade (Keuze uit wit of bruin)
  • Stokbroodje gerookte zalm
    € 8,50
    Stokbroodje gerookte zalm, uitjes en kappertjes (Keuze uit wit of bruin)
  • Stokbroodje tonijnsalade
    € 7,50
    Stokbroodje tonijnsalade, kappertjes, rode ui en mayonaise (Keuze uit wit of bruin)
  • Stokbroodje pikante kip
    € 8,50
    Heerlijk stokbroodje met pikante kip (Keuze uit wit of bruin)
    Aanrader

Diner

Bij ons kunt u zeven dagen per week terecht voor diner. U kunt kiezen uit onze a la carte kaart of kiezen voor een avondje onbeperkt tapas/losse tapas.

Voorgerechten

MAAK EEN KEUZE UIT ONZE HEERLIJKE VOORGERECHTEN
  • Carpaccio ‘brasserie bosch kwartiertje’
    € 11¼
    Flinterdun gesneden ossenhaas geserveerd met oude kaas, gebakken uitjes en een chili-mayonaise.
    Charles favoriet
  • Salade geitenkaas ‘de korte putstraat’
    € 9¾
    Salade van geitenkaas, appelblokjes en notenbrood. Deze serveren wij met appelstroop.
  • ‘Prusciutto di parma’
    € 8¼
    Parmaham geserveerd met meloen.
    Een verfrissende combinatie
  • Salade kip ‘het bossche broek’
    € 7¾
    Salade met gebakken kipreepjes, cashewnoten, rode ui en een gerookte knoflookdressing.
  • Mosterdsoep ‘15 oktober 1803’
    € 5¾
    Bereid volgens oud familierecept met een vleugje room.
  • Gamba’s ‘de dommel’
    € 9½
    Roergebakken gamba’s met een olie van chili en knoflook.
  • Zalmwrap ‘brabants museum’
    € 8¾
    Wrap gevuld met zalm, deze word geserveerd op een frisse salade met een saus van mosterd en dille.
  • Tomatensoep ‘dun elfde van dun elfde’
    € 5¼
    Romige tomatensoep met basilicum en crème fraiche.
  • Gamba’s ‘De Binnendieze’
    € 18¼
    Roergebakken gamba’s geserveerd met Basmati rijst en een romige groene kruidensaus.

Nagerechten

MAAK EEN KEUZE UIT ONZE HEERLIJKE NAGERECHTEN
  • Dame blanche ‘St. Jan’
    € 7
    Vanille roomijs met chocolade saus en slagroom.
    Lekkere ouderwetse klassieker
  • Creme brulee ‘De Bossche suikeroom’
    € 7¼
    Vanillepudding met een krokant suikerlaagje.
  • Chocolade mousse ‘zoete lekkernij’
    € 6¾
    Bruine chocolade mousse geserveerd met slagroom.
  • Aardbeien Romanoff ‘Zomerse traditie’
    € 6¼
    Vanilleroomijs met aardbeien, aardbeienroom en slagroom.
    Een verfrissende combinatie
  • Dessert ‘De Kathedraal’
    € 7¼
    Huisgemaakte nougatine parfait met karamelsaus en slagroom.
  • Kaasplateau ‘Van de Mèrt’
    € 11¾
    Verschillende kaassoorten geserveerd met appelstroop.

Hoofdgerechten

MAAK EEN KEUZE UIT ONZE HEERLIJKE HOOFDGERECHTEN
  • ‘De kogel is door de kerk’
    € 17¾
    Gebakken kogelbiefstuk geserveerd met pepersaus.
  • Mixed grill ‘van alles wè’
    € 18¼
    Dit grilgerecht bestaat uit biefstuk, kipfilet, kalfsoester en saté. Wij serveren dit met een chili en knoflooksaus.
    Om je vingers bij af te likken
  • Bavette steak ‘Jheronimus Bosch’
    € 17½
    Op eigenwijze gebakken Bavette steak met een jus van rode port en appel.
    Topper van de chef
  • Saté van de haas ‘Hendrien’
    € 16¾
    Gemarineerd saté vlees geserveerd met atjar, zoet zure komkommer, kroepoek en satésaus.
  • Zalmfilet ‘Japanse wijze’
    € 19¾
    Gebakken zalmfilet geserveerd met roergebakken groenten, Udon noodles en een ketjapsesam saus.
  • Heilbot op ‘Italiaanse wijze’
    € 18¾
    Gebakken heilbot geserveerd met zongedroogde tomaat, pasta en een rode pesto saus.
  • Vegetarische pasta ‘Lombardje’
    € 15¾
    Deze pasta word geserveerd met gorgonzola, bladspinazie, bospaddenstoelen en cashewnoten.
    Een overheerlijk vegetarisch gerecht
  • Groente loempia ‘De Oosterse verleiding’
    € 14¼
    Vegetarische groenteloempia geserveerd met omeletreepjes en een oosterse dip.

Koffie

DE KOFFIEBONEN MELANGE WORDEN SPECIAAL EN UNIEK ALLEEN GEBRAND VOOR ONS
  • Irisch Koffie
    € 6¾
    met Ierse whisky, kandijsuiker, slagroom en cacao
  • Spanisch Koffie
    € 6¾
    met Licor 43 of Tia Maria, slagroom en cacao
  • Italian Koffie
    € 6¾
    met Amaretto, slagroom en cacao
  • French Koffie
    € 6¾
    met Grand Marnier, slagroom en cacao

Een karaf kraanwater op tafel?

Het water is gratis, voor de service vragen we een kleine vergoeding.

Tapas

Koud / warm

Tapas
  • Mandje stokbrood met kruidenboter en tapenade
    € 4,00
  • Gegratineerde nacho’s
    € 5,00
  • Gegratineerde nacho’s met guacamole
    € 6,00
  • Gemarineerde olijven
    € 5,00
  • Chorizo (kruidige Spaanse worst)
    € 5,00
  • In het zuur gemarineerde ansjovis
    € 4,50
  • Chorisitos (pittige Spaanse worstjes)
    € 6,50
  • Dadels met bacon (uit de oven)
    € 4,50
  • Tablero de carnes (Spaanse vleessoorten)
    € 6,00
  • Rauwe ham met perzik, honing en amandelen
    € 5,00

Vis warm

Tapas
  • Garnalenkroketjes met chilimayonaise
    € 6,50
  • Zalm gemarineerd in Prosecco
    € 8,50
  • Calamaris met knoflooksaus
    € 4,50
  • Gamba’s in knoflook
    € 8,50
  • Coquilles met Serrano ham
    € 8,50
  • Pikante Gamba’s
    € 8,00
  • Mosselen in pesto
    € 7,00
  • Inktvis ‘wang’ in knoflookolie gebakken
    € 8,00
  • Paella (Spaanse rijstschotel met zeevruchten)
    € 6,50

Specials

Tapas
  • Tapas verrassingsgerechtje
    € 5,00
  • Kikkererwten salade
    € 4,50

Vlees warm

Tapas
  • Spareribs
    € 6,00
  • Ossenhaaspuntjes, teri-yaki
    € 7,50
  • In knoflook gebakken pittige kipreepjes
    € 5,00
  • Pittige gehaktballetjes
    € 5,50
  • Gerookte ham met geitenkaas
    € 5,50
  • Oostenrijkse mini schnitzel
    € 6,00
  • Gemarineerde kippenvleugeltjes
    € 5,50
  • Pinchos con carne (mini saté)
    € 6,00

Vegetarisch

Tapas
  • Gegrilde courgette met Brie
    € 4,50
  • Patatas fritas (gekruide Spaanse frietjes)
    € 3,50
  • Patatas bravas (aardappelpartjes in tomatensaus)
    € 4,50
  • Tortilla (aardappel/ei)
    € 5,00
  • Champignons in knoflook olie
    € 4,50
  • Spinaziekaas kroketjes
    € 5,00
  • Gegratineerde artisjokharten met Old Amsterdam
    € 5,50
  • Huisgemaakte mini quiche
    € 6,00

Tapas 'toetjes'

Tapas
  • Mini crème brulee
    € 5,00
  • Chocolade Mouse
    € 4,50
  • Verfrissend ijsje
    € 4,00
  • ‘Toetje’ specialiteit van het huis
    € 4,00

Reserveren bij Brasserie Bosch Kwartiertje?